Blog
Reteta pandispan pufos din 5 ingrediente pe care le ai mereu in casa!
Ne-am gandit sa impartasim cu voi o reteta de pandispan pufos versatila, care se prepara rapid, este economica si poate fi adaptata foarte usor pe gustul familiei tale. Pandispanul poate lua orice forma ai in casa si o poti transforma intr-o prajitura cu fructe proaspete de sezon sau congelate. O alta varianta de pandispan este cel umplut cu gem de casa sau dulceata de casa. Ca toate bunatatile pe care le impartasim cu voi, si aceasta reteta este preluata de la bunici si are intotdeauna succes cand o servim familiei sau prietenilor.
Cele 5 ingrediente pe care le ai mereu in casa:
- 6 oua
- 200 gr zahar tos
- 150 ml ulei de floarea soarelui sau unt topit
- 250 gr faina cernuta
- 10 gr praf de copt
Mod de preparare (30 min):
- Se mixeaza zaharul impreuna cu cele 6 oua la robotul de bucatarie sau cu mixerul de mana. pana se topeste zaharul (5-8 min.).
- Se adauga untul topit si se mixeaza pana se incorporeaza in compozitie (2-3 min.).
- Se adauga faina cernuta si praful de copt si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen (5 min.).
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius sau la foc mediu.
- Se unge o tava de aproximativ 25 x 35 cm cu unt si se imbraca in hartie de copt.
- Se pune jumatate de compozitie in tava si se introduce la cuptor 5-7 min.
- Se scoate si se pune primul strat de fructe. Noi am optat de aceasta data pentru mure, insa variantele sunt nelimitate: visine, cirese, caise, piersici, zmeura, afine, mere rase, prune, etc. Se toarna si restul compozitiei si se baga la cuptor inca 5-7 min inainte sa adaugam al doilea strat de fructe, pentru ca acesta sa ramana la suprafata in timpul coacerii.
- Se adauga restul de fructe si se lasa la copt aprox. 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Optional, se poate presara zahar pudra sau zahar vanilat deasupra.
O alta varianta potrivita in special pentru iarna, cand varietatea de fructe scade, este sa coci aluatul simplu. Apoi il tai pe jumatate si sa il umpli cu gem de caise, gem de afine, gem de coacaze negre, dulceata de trandafiri sau dulceata de visine.
Daca te grabesti, poti omite pasul 7 si poti pune fructele dupa ce ai turnat tot aluatul in tava. Acestea se vor afunda in aluat pe masura ce prajitura creste.
Asteptam sa ne spuneti ce combinatie ati ales si cum v-a iesit. Pofta buna!